Хіти тижня. На виборах до парламенту Польщі націоналісти перемогли з величезним відривом

Згідно з оприлюдненими даними екзит-полу, проведеними центром Ipsos для польських телеканалів TVN24, Polsat, TVP Info, за PiS віддали свої голос 43,6% виборців.

На парламентських виборах в Польщі зі значною перевагою над опонентами перемогла чинна партія влади – “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського, інформують Патріоти України.

Згідно з оприлюдненими даними екзит-полу, проведеними центром Ipsos для польських телеканалів TVN24, Polsat, TVP Info, за PiS віддали свої голос 43,6% виборців. За найближчих переслідувачів – ліберальну “Громадянську коаліцію” - проголосували 27,4% поляків.

До парламенту також потрапляють польські ліві з Союзу демократичної коаліції (11,9%), яких не було в нинішньому складі. П’ятивідсотковий виборчий бар’єр, попередньо, також долають консервативна “Польська коаліція” – 9,6% та націоналістична “Конфедерація” – 6,4%, яка також вперше потрапляє до парламенту.

За попередніми оцінками, явка на виборах в Польщі склала 61,1%. Якщо офіційні результати виборів будуть схожими до результатів екзит-полу, то PiS знову матиме однопартійну більшість в Сеймі та самостійно сформує уряд країни.

Джерело: Укрінформ

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...