Хіти тижня. На засіданні ООН скандальна запроданка Монтян верещала про "злочини" Києва та ЗСУ

Росія для доповіді на засіданні Ради Безпеки ООН запросила скандального українського юриста Тетяну Монтян, яка захищала російських окупантів і перекладала провину за ситуацію на Київ, зазначають Патріоти України.

Монтян говорила у відеорежимі російською мовою. Вона повторювала риторику Москви, звинувачуючи Київ у невиконанні Мінських домовленостей. На її думку, Україна нібито і не думала цього робити.

Кілька разів Монтян повторила слова “держпереворот” і “Майдан”. Також юрист не упустила можливості поскаржитися на те, що Київ не хоче розмовляти з “квазіреспубліками”.

“Вона (українська влада – ред.) не хоче розмовляти з суспільством навіть всередині України. Люди, які не збираються в Європу, НАТО, не підтримують “держпереворот”, хочуть жити в мирі з Росією і всіма іншими країнами, вони не те щоб не представлені в українській політиці, вони переслідуються”, – заявила Монтян.

За її словами, одного з її клієнтів звинуватили в держзраді після того, як він нібито просто написав, що проти війни на Донбасі. Юрист запевнила, що сама вона також “незаслужено” потрапила в “Миротворець”, тому що вона просто пішла “на зустріч з одним із командирів бойовиків”.

Нардеп Ірина Геращенко закликала ООН і СБУ негайно відреагувати на “гібридну зброю, застосовану проти України на найвищому міжнародному майданчику в Радбезі ООН”. Вона заявила, що Монтян на весь світ брехала про “злочини ЗСУ”, а також про “вбивства фашистами жителів Донбасу”.

Геращенко додала, що росіяни представили Монтян як громадську активістку і всі, хто виступав після неї, дякували «громадській активістці» за виступ.

“Питання до української влади і дипломатії – ви збираєтеся зупиняти ці інформаційні

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...