Хіти тижня. Наближення війни у Перській затоці: Саудівська Аравія відкрито звинувачує Іран у терористичній атаці

Країна понесла збитки на сотні мільйонів доларів, і не збирається дарувати заклятому ворогові такого удару. Ер-Ріяд у цьому рішуче підтримують з Вашингтону.

Міністерство оборони Саудівської Аравії показало уламки дронів і ракет в якості доказів, що атаки на об'єкти нафтової галузі зробив Іран, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

"Міністерство оборони Саудівської Аравії продемонструвало те, що, на їхню думку, є уламками безпілотників і крилатих ракет, які доводять причетність Ірану до атак на два нафтових об'єкта у вихідні", - йдеться у повідомленні.

На брифінгу в міністерстві оборони Саудівської Аравії заявили, що уламки вказують на пуск ракет з півночі та їх "беззастережний" зв'язок з Іраном.

Однак прес-секретар Міноборони зауважив, що експерти все ще "працюють над тим, щоб точно знати точку старту".

Нагадаємо, в ніч на 14 вересня в Саудівській Аравії на території одного з найбільших в світі нафтопереробних заводів компанії Saudi Aramco в результаті атаки безпілотників сталася пожежа. В результаті видобуток нафти в країні скоротився вдвічі - це близько 5% добового видобутку нафти у світі. Відповідальність за напад взяли повстанці-хусити з Ємену. Вони заявили, що при атаці було використано 10 безпілотників і що вона стала відповіддю на участь Саудівської Аравії в єменському збройному конфлікті. Однак вважається, що хисити у цій справі пикривають свого головного спонсора - Іран.

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...