Хіти тижня. Нагадати послам Ізраїлю та Польщі: "Нюрнберг не визнав Бандеру злочинцем", - Голобуцький

​Дискусія навколо діяльності Степана Бандери і ОУН-УПА штучно роздувається певними політичними колами країн-сусідів України.

Олексій ГолобуцькийПро це розповів політтехнолог Олексій Голобуцький, передають Патріоти України з посиланням на Ехо Києва.

На думку Голобуцького, Володимиру Зеленському навряд чи вдасться найближчим часом знайти оптимальний вихід з ситуації, що склалася. «Це дуже складна тема. Я не знаю, що Зеленський зможе зробити. У нас і з поляками, і з росіянами, і з угорцями, і з багатьма іншими народами є спільна історія, так як ці народи мали свою державність, а ми не мали, ми були розділені між цими державами, тому будь-яке національно-визвольний рух для держав, проти яких це ведеться, це десь на межі тероризму. Природно, що ніколи для поляків Бандера не буде позитивним героєм», - сказав Голобуцький.

Він зазначив, що це нормально, коли для кожної держави існують свої національні герої. При цьому, нагадав, що незважаючи на звинувачення в нацизмі під час Нюрнберзького процесу Бандеру не визнали злочинцем, а ОУН-УПА злочинною організацією.«У Монголії геть Чингисхану пам'ятники ставлять - і що, нам заперечення якісь або ноти слати? Вона абсолютно нормально сказала, що є національний герой у кожного. Ні Бандера, ні ОУН-УПА не визнані ні Нюрнбергом, ні ще кимось якимись злочинними організаціями, ні злочинцями, тому взагалі ніяких претензій не може бути. Тут питання - хто прогнеться, той і в програші, тому що і Росія, і Угорщина, і Польща використовують очевидну слабкість України зараз через війну і будуть нав'язувати свою концепцію. Ну, це нормально теж як би з їхнього боку, з огляду на, що і поляки, і угорці перебувають під впливом правої сили. Праві партії зараз перебувають на підйомі, і їх націоналізм вимагає певного виразу. Ось вони і відбиваються нема на німцях і австрійців, а на українцях», - додав політтехнолог.
Як приклад Голобуцький привів Угорщину, де дві партії намагаються спекулювати на темі українського націоналізму. «В Угорщині конкретна ситуація. «Фідес», правляча партія, конкурує з «Йоббік», яка ультра-права до неможливості, її деякі називають неонацистської, і для того, щоб її перемогти, «Фідес» змушений використовувати таку. Риторику, щоб перемогти її електорат. І їм простіше це робити за рахунок України». - підсумував Голобуцький.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...