Хіти тижня. "Нагорода знайшла "героя": Прокурор, який не посадив Юрія Бойка, отримав частку в "Трускавецьких лікувальних водах" від його оточення

До жовтня 2017 року Жербицький обіймав посаду першого заступника військового прокурора Анатолія Матіоса.

Новим співвласником ТОВ «Трускавецькі лікувальні води» став екс-перший заступник військового прокурора Володимир Жербицький, якому тепер належить чверть у статутному капіталі фірми, передають Патріоти України з посиланням на Наші гроші.Львів.

«Трускавецькі лікувальні води» були створені в 2016 році. До лютого поточного року його власником було ПАО «Трускавецькурорт». Це ПАО володіє рядом курортів в Трускавці, а для оптимізації витрат по експлуатації Трускавецького родовища мінеральних вод створило окреме підприємство – «Трускавецькі лікувальні води». Фірмі було передано і спеціальний дозвіл №2005 на користування родовищем мінеральних вод, в тому числі, ділянкою Нафтуся.

Примітно, що з 4 лютого 2020 року новими власниками “Трускавецьких лікувальних вод” значаться четверо жителів Києва та області, серед яких і Володимир Жербицький.

До жовтня 2017 року Жербицький обіймав посаду першого заступника військового прокурора Анатлоия Матіоса. Серед його справ було розслідування угод Сергія Курченка в банківській сфері і зі скрапленим газом.

У 2015 році ГПУ підготувала звернення до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з Юрія Бойка. Його підозрювали в тому, що на посаді міністра ПЕК він сприяв завищення обсягів скрапленого газу для населення, який через фірми Курченка продавався на ринку для приватних підприємств.

У підсумку заяву до парламенту передано не було, а в 2016 році Військова прокуратура заявила, що Бойко допитаний по справі Курченка як свідок. Для притягнення екс-міністра палива та енергетики до відповідальності не вистачило доказів.

Слід зазначити, що головою наглядової ради «Трускавецькурорт» є Павло Якубенко, а до складу ради входить його син Володимир Якубенко, який раніше працював заступником голови правління «Нафтогазу України» і очолював ДК «Газ України». Також до наглядової ради «Трускавецькурорт» входить Вадим Український – віце-президент ДП НАЕК «Енергоатом». Він раніше працював заступником голови правління НАК «Нафтогаз України» і радником міністра ПЕК Юрія Бойка.

В 2014 році Володимир Жербицький потрапив у список найбагатших співробітників Генеральної прокуратури України.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...