Хіти тижня. Найбезглуздішу брехню Сталіна розкрили російські журналісти

У ЗМІ припустили, що офіційна дата народження радянського диктатора Йосипа Сталіна може бути помилковою.

Як пишуть росЗМІ, насправді Йосип Джугашвілі – майбутній Сталін – з'явився на світ не 21 грудня 1879 року, а раніше на рік і три дні, передають Патріоти України.

Про це, начебто, свідчить запис метричної книги Горійської соборної церкви Тифліської губернії: "1878 рік. Йосип народився 6 грудня (18 за новим стилем, – ред.), хрестився 17-го, батьки – жителі м. Горі селянин Віссаріон Іванович Джугашвілі і законна дружина його Катерина Георгіївна".

У виданні відзначили, що ходили чутки, нібито мати спеціально додала Сталіну рік, щоб в училищі йому дали стипендію.

Крім того, в свідоцтві про закінчення ним Горійського духовного училища прямо вказано: "Народився в шостий день місяця грудня 1878 року". Ця ж дата фігурувала в досьє царської охранки на революціонера Кобу.

Також в грудні 1920 року, вже після перемоги Жовтневої революції, Сталін в анкеті шведської газети "Folkets Dagblad Politiken" ("Щоденна Народна Політична Газета") власноруч вивів дату народження – 18 грудня 1878 рік.

Однак уже в грудні 1922 року особистий помічник Сталіна Іван Товстуха, заповнюючи за шефа чергову партійну анкету, поставив нову дату – 21 грудня 1879 року. Незабаром саме ця дата стала офіційним днем народження Сталіна, витіснивши справжню. І відзначається досі.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...