Хіти тижня. "Нах...й Україну". Двоюрідна сестра Сенцова заявила, що "пакує валізи і повертається додому" у Росію

Журналістка Наталія Каплан (Кочнева), двоюрідна сестра українського режисера, колишнього політв'язня Кремля Олега Сенцова, назвала Україну "найгіршою країною для еміграції", передають Патріоти України.

"Нах...й Україну. Здається, це найгірша країна для еміграції. Не приїжджайте сюди. П'ять років пекла. А я рада, що пакую валізи і повертаюся додому", – написала вона у Facebook 20 вересня.

У коментарі до поста вона додала: "Для тих, хто в танку: Україна – не Росія, а я переплутала туризм з еміграцією. Я не впоралася, я не змогла. Більше не можу! Просто від...біться, мені більше нічого віддати. У мене тут немає нічого, взагалі нічого, там я хоча б жила, так, було боляче, але я жила, а тут просто задихаюся, але це не ваша проблема і не ваша вина, просто я не впоралася".

Деякі користувачі припустили, що сторінку журналістки зламали. Під постом вона заявила, що це не так. "Мене не зламали. Але я тут буквально вмираю. Я не можу тут жити. І нехай це буде для українців доказом, що не брати", – написала вона.

"Для тих, хто приплітає сюди Сенцова і мене як його сестру. Ми всього лише двоюрідні родичі. Йому потрібна була допомога, я допомогла, на цьому все. Він мені нічого не винен, я поки у нього позичила, але я віддам. Якби на його місці був хтось інший зі знайомих, я б теж впряглася. На цьому крапка. Просто відписуйтеся, мені реально пох...й на негативні коменти", – додала вона.

На запитання журналістки Ірини Ромалійської, чи говорила вона про своє рішення братові, Каплан відповіла: "Нах...й брата". "Україна посилала мене нах...й п'ять років, а я всього лише пост у Facebook проти написала. Та відпишіться ви вже. Не сціть, [президенту РФ Володимирові] Путіну не продамся, він для мене ворог куди довше, ніж для України", – заявила Каплан у наступному пості.

"Ой, від мене ображено відписуються. Та шо я можу вам казати: нех...й шастати. Якщо ви підписалися на мене заради Сенцова, відписуйтеся вже, взагалі-то він вийшов. Якщо вам ще шо від мене треба, так і скажіть (українську розумію, хоч для мене це й іноземна). Я не буду далі розписуватися, все одно ніх...я не зрозумієте. Я чужа, змиріться і дійте за власною совістю (хоча кому я тут про совість розповідаю)", – додала Каплан.

Контекст:

Кочнева набула громадянства України в травні 2019 року. До цього вона кілька років жила в Україні. Сенцова засудили в Росії до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року.

Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти і керівництві нею, замаху на придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, двох терористичних актах і підготовці ще одного теракту. Режисер своєї провини не визнав.

Повернувся Сенцов в Україну з колонії в РФ 7 вересня 2019 року разом з іще 34 в'язнями Кремля, яких відпустили в межах обміну утримуваними особами між Україною і Росією.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...