Хіти тижня. Нардепа Дубінського "сотоварищи" запідозрили у хабарництві: Зеленський вимагає від 11 "слуг народу" пройти детектор брехні

Офіс президента України звинуватив 11 народних депутатів від “Слуги народу” в отриманні грошей за те, щоб завалити один із законопроектів на засіданні фінансового Комітету Верховної Ради. Про це заявив у Facebook колишній віцепрем’єр-міністр Павло Розенко, зазначають Патріоти України.

“Офіс президента висунув підозру 11 народним депутатам України від партії “Слуга народу”. Їх звинувачують в отриманні 30 тисяч доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні Комітету Верховної Ради (з питань фінансів, податкової та митної політики – ред.)”, – написав екс-віцепрем’єр.

За словами Розенка, ОПУ вимагає від “слуг народу” пройти поліграф. Під постом екс-віце-прем’єр уточнив, що мова йде про законопроект №2047-д про скасування корупційних схем (який був провалений).

Як повідомляє Українська правда, посилаючись на джерело, керівництво Офісу президента і керівництво партії “Слуга народу” вимагають, щоб детектор брехні пройшли нардепи, які є членами фінансового Комітету і автори кількох законопроектів.

За даними джерела, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія писав у внутрішній чат фракції, що з такою вимогою до нього телефонував Володимир Зеленський.

Самі ж депутати з Комітету ВР сприймають такі вимоги в штики, критикують своїх колег Андрія Мотоловця, Роксолану Підласу і голову комітету Данила Гетьманцева за те, що вони донесли “неправдиву інформацію в ОПУ”.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...