Хіти тижня. Народилась у селі на Чернігівщині: Вперше в історії в парламент США проходить українка (фото)

За Вікторію Спартц голоси віддали 187 000 виборців, але цифра буде змінюватися, так як підраховано 89% протоколів.

Вперше в історії в Палату представників Конгресу США була обрана українка за походженням. Уродженка села Носівка Чернігівської області Вікторія Спартц перемогла на виборах від 5 округу в штаті Індіана, повідомляють Патріоти України.

Як пише The New York Times, Спартц народилася в Україні за часів радянщини і використовувала свою історію, щоб потрапити в палату Конгресу. Спартц балотувалася від Республіканської партії і перемогла свою найближчу суперницю демократку Христину Хейл на 6 відсотків. За неї голоси віддали 187 000 виборців, але цифра буде змінюватися, так як підраховано 89% протоколів. Українка займе в Конгресі місце республіканки Сьюзен В. Брукс, яка вийшла на пенсію.

Спартц відкрито зверталася до виборців і попереджала їх про небезпеку соціалізму. Жінка переїхала в США 21 рік тому. В Україні вона закінчила Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. У 2000-му році вона отримала американське громадянство. Після приїзду в Штати вона викладала в бізнес-школі Келлі Індіанського університету. Також вона обіймала посаду заступника голови Республіканської партії округу Гамільтон.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...