Хіти тижня. Населення міста просять евакуюватися: В Азербайджані знищено військовий аеродром

Президент Карабаху Араїк Арутюнян заявив, що обстріл триватиме.

Армія невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки знищила військовий аеродром Азербайджану в місті Гянджа. Карабах дав "відповідь" Баку за його попередні обстріли. Жителів Азербайджану закликали евакуюватися. Про це повідомляє ТАСС в Telegram з посиланням на прес-секретаря президента НКР Ваграма Погосяна, передають Патріоти України.

"Військовий аеродром в Гянджі злетів у повітря. Перший", - зазначив Погосян на своїй сторінці у Facebook.

Водночас президент Карабаху Араїк Арутюнян заявив, що обстріл триватиме. За його словами, попри численні попередження, ЗС Азербайджану продовжують завдавати ударів по мирному населенню, використовуючи системи "Полонез" і "Смерч".

"Постійні військові об'єкти у великих містах Азербайджану стали цілями Армії оборони. Закликаю населення Азербайджану швидко покинути ці міста, щоб уникнути можливих втрат", — написав він у Facebook.

Відповідальність за те, що відбувається, Арутюнян поклав на азербайджанське керівництво. Зазначимо, що міноборони Азербайджану підтвердило удар по Гянджі, однак зазначило, що він був завданий армією Вірменії, а не Нагірно-Карабаської Республіки. Під вогонь потрапили також міста Тертер і Горадіз.

Своєю чергою міноборони Вірменії офіційно заявило, що з території Республіки вогонь у напрямку Азербайджану не ведеться. Трохи згодом МЗС Азербайджану заявило, що унаслідок обстрілу міста Гянджі з вірменського боку одна людина загинула і четверо поранені, йдеться у повідомленні РІА "Новости" в Telegram.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...