Хіти тижня. Наші прем'єри - найпрем'єрніші прем'єри у світі: Як Тимошенко і Гройсман посварилися у прямому ефірі (відео)

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко звинуватила прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в накопиченні боргів та зниженні доходів населення. Гройсман назвав її "мамою корупції".

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко розкритикувала роботу Кабміну, після чого в неї сталася перепалка з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV. Фрагмент передачі лідер "Батьківщини" опублікувала у Facebook, передають Патріоти України.

Тимошенко заявила, що громади повинні мати право вільно розпоряджатися своїми податками. "Щоб не забирали в центр, а потім із піпетки не капали у громаду по одній гривні... Коли ми зараз говоримо про децентралізацію, ми маємо подивитися на розподіл бюджету за доходами, скільки відсотків іде громадам, а скільки відсотків – держбюджету... Тільки 20,7% – це ті доходи, які отримує громада. Усе інше забирається в центр, а потім направляються туди субвенції. Тобто громада практично не розпоряджається своїми власними доходами", – заявила вона.

Гройсман відповів, що слова Тимошенко більшою мірою стосуються часів її прем'єрства. "При вас 10–11 років тому була система, про яку ви нам прочитали. І піпетка була саме у вас у руках. Ви підгодовували всю місцеву владу якимись подачками, але реальної реформи не було", – підкреслив він.

Гройсман додав, що за часів прем'єр-міністрів Тимошенко і Миколи Азарова Україна взяла в борг $53 млрд, а нинішня влада змушена підвищити ціни на газ, оскільки лідер "Батьківщини" підписала меморандум із МВФ, узявши на себе зобов'язання зробити це ще у 2008 році.

Він попросив Тимошенко сказати, наскільки зріс ВВП України за її прем'єрства. Лідерка "Батьківщини" не відповіла, нагадавши, що "її прем'єрство потрапило на економічну кризу".

"А моє – на війну", – нагадав Гройсман і закликав політикиню покаятися та визнати свої помилки.

Зі свого боку, Тимошенко звинувачувала Гройсмана в накопиченні боргів, зниженні доходів населення, надмірному підвищенні тарифів на газ і комунальні послуги.

Гройсман назвав Тимошенко "мамою української корупції".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...