Хіти тижня. "Настав час додому": На Росії закликали Путіна закінчити війну в Україні (відео)

Ексдепутат Держдуми обурився політикою президента РФ Володимира Путіна, який постійно вигадує Росії нових ворогів.

Російський політик, колишній депутат Державної думи Росії Євген Ройзман заявив, що Росія мусить забрати свої війська з територій чужих держав, включно з Україною. Крім того, він обурився політикою президента РФ Володимира Путіна, який постійно вигадує Росії нових ворогів. Свою категоричну позицію Ройзман озвучив у інтерв'ю "Еху Москви", передають Патріоти України.

Коментуючи скандал, спровокований звинуваченнями Путіна Польщі в розв'язанні Другої світової війни, політик зазначив, що знання історії – не найсильніша сторона лідера країни-агресора. "Звісно, трішечки ніяково іноді за цим спостерігати. Зверніть увагу, у нас потихеньку зміщуються ворожі центри. Ось була Україна, потім з'явилися претензії до Білорусі. Там з'явилися претензії до Прибалтики. Зараз з'являються претензії до Польщі. Ось так ходимо по колу. Мені взагалі все це не подобається", – сказав Ройзман.

Після цих слів ведучий ефіру спробував заперечити йому, висловивши думку, що Росія нібито справді перебувє в колі ворогів. Але Ройзман у відповідь жорстко засудив РФ за вторгнення на чужі території. "Я насправді вважаю, що нам треба закінчувати з агресією в Україні, нам треба закінчувати історію з Сирією, історію з Африкою, повертатися у свою країну. Все, настав час повернутися додому й займатися своєю країною", – сказав політик.

Він додав, що вважає правильним не звертати увагу на геополітику і навів приклад із російської історії. "Була дуже гарна історія. Свого часу Катерина II, Потьомкін і Микита Панін – нарада триває – розмовляють між собою. І Катерина каже: "У Персії повстання проти влади дуже серйозне". Потьомкін каже: "Нам це вигідно. Ми маємо підтримати". А Микита Панін каже: "Ні, така політика мені не подобається". Тобто абсолютно різні позиції. І вже тоді дивилися, що добре й що погано", – спробував він пояснити свою критику російської агресії в багатьох країнах світу.

Ведучий своєю чергою запитав у Ройзмана, чому він упевнений у тому, що зараз біля Путіна немає людей, які йому готові озвучити полярні точки зору. Але політик відкинув ймовірність такого сценарію. "Є відчуття, що в оточенні тільки силовики, яким подобаються паради, подобаються танки. У російській історії вже таке було. Ніколи в житті це не доводило до добра", – попередив Ройзман.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: