Хіти тижня. Наступ на "вежу Путіна": З'явилася несподівана версія про причетність спецслужб РФ до удару по Медведчуку

Санкції проти "правої руки" Віктора Медведчука, нардепа Тараса Козака та його телеканалів, можуть бути елементом боротьби в Кремлі, щоб повалити гегемонію ФСБ на чолі з Володимиром Путіним. Про це йдеться на "Апострофі" в колонці військового оглядача Дениса Поповича, передають Патріоти України.

У червні 2020 року в Росії вийшло дослідження під назвою "Лубянська федерація". У ньому говориться, що за останні 10 років ФСБ, "переважно силовими методами, поставила під свій контроль майже всі державні інститути": "Міністерство оборони, Слідчий комітет, Генеральну прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ та інші структури стали залежні від ФСБ".

Таким чином будь-яка зі згаданих структур окремо або навіть всі разом можуть бути зацікавлені в тому, щоб повалити гегемонію ФСБ на чолі з чинним президентом Російської Федерації. "Чи пов'язаний Віктор Медведчук з ФСБ? Щодо цього немає прямих доказів, хоча в відкритих джерелах є інформація про те, що все-таки пов'язаний і навіть носить оперативний псевдонім "Соколовський". Але для нас зараз більш важливим є практично родинний зв'язок Медведчука з Путіним. Згадаймо також, що Медведчук, завдяки своєму куму, досі був недоторканною фігурою в Україні... Отже, Україна отримала інформацію з Росії, що дозволяє почати наступ на Медведчука, вже не боячись гніву Путіна, зайнятого "кейсом Навального"... Сукупність усіх даних дозволяє припустити, що джерело у обох компроматів одне й те саме. Це серйозні люди в Кремлі, які мають доступ до інформації з грифом "особливої важливості" та розгорнули комплексний наступ на "вежу Путіна" по всіх фронтах. "Підсічку" Путін отримав і в Україні, де копнули під Медведчука, заблокувавши мовлення його телеканалів", - зазначив Попович.

Він передбачає, що Україна взяла участь в жорсткій боротьбі за "трансфер влади", що розгорнулася в Кремлі. "Взяла участь на боці невідомих сил, які виступили проти "вежі Путіна". Звісно можна зробити висновок про "зовнішнє управління", "продажні українські спецслужби", тощо. Але можна говорити і про ситуативний збіг інтересів української сторони, Невідомих Сил в Кремлі й можливо Сполучених Штатів, які підтримали санкції, які спричинили блокування телеканалів. Збіг інтересів полягає в тому, що Путін повинен піти", - йдеться в колонці.

Джерело: Апостроф

Зеленський заявив, що Україна зможе вступити до НАТО тільки після перемоги у війні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:57

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу після перемоги у війні з Російською Федерацією. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на президента Володимира Зеленського під час зустрічі з офіцерами, які проходять курси професійної військової...

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...