Хіти тижня. Натяк для Путіна? У Білорусі раптово влаштували військові навчання НАТО (відео)

Білорусь спільно з НАТО організували військові навчання Winter Partisan, в рамках яких у країну прибув цілий взвод британського спецназу. Про це повідомляє "Наша Ніва", передають Патріоти України.

У мережі з'явилося відео з приземленням в Білорусі військово-транспортного Airbus A400M ВПС Великобританії.

Судячи з офіційного повідомлення Міноборони Об'єднаного королівства, відразу 30 морпіхів протягом двох тижнів відпрацьовуватимуть проведення спецоперацій спільно з білоруськими колегами. Навчання закінчаться 14 березня.

Уточнюється, що захід проходить у рамках підготовки миротворчої роти 103 Вітебської окремої повітряно-десантної бригади до участі в миротворчій діяльності ООН.

Відзначається, що крім військової мети, НАТО може переслідувати також політичну – підготувати нові майданчики для стримування Росії.

Зокрема, заступник міністра закордонних справ Білорусі Олег Кравченко виступив перед експертами НАТО із заявою про те, що "потрібно провести в Білорусі навчання за участю європейських членів НАТО. Якщо Білорусь – міст між Заходом і Сходом, то там не може бути тільки російських навчань, потрібні і американські".

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...