Хіти тижня. Націоналісти тут ні до чого: Білецький сказав, хто стоїть за обстрілом телеканалу Медведчука

Політик закликав розслідувати інцидент

Другий номер у списку об'єднаних націоналістів (ВО "Свобода") Андрій Білецький заявив, що обстріл будівлі телеканалу "112 Україна" - це провокація і постановка, організована прибічниками Москви з метою дестабілізувати ситуацію в Україні перед виборами, зазначають Патріоти України.

Будучи учасником російсько-української війни і екс-очільником добровольчого полку "Азов", Білецький підкреслив, що постріл з гранатомету був досить прицільним – постраждав тільки фасад будівлі. Зважаючи на це, Білецький допустив, що здійснили напад професіонали.

"З гранатомета. Стріляли прицільно – так, щоб пошкодити тільки вивіску. Жертв та руйнувань, слава Богу, немає. Вікна цілі, техніка в порядку", – заявив політик.

Разом з тим Білецький зазначив, що до організації обстрілу, найвірогідніше, причетні російські спецслужби, які умисно розкачують ситуацію в Україні напередодні дострокових парламентських виборів. Білецький заявив, що обстріл каналу Москва спробує використати у своїй пропаганді проти України, а також, щоб "додати привабливості таким проросійським політикам як Віктор Медведчук і Вадим Рабінович".

У той же час Білецький гостро засудив будь-яку агресію проти журналістів і закликав українських правоохоронців розслідувати вказаний інцидент особливо прискіпливо.

"Стріляти в журналістів не можна. Зі свого досвіду знаю, що росіянам ці закони не писані. Директор каналу закликав владу засудити обстріл. На мою думку, засудження мало. Вся країна має знати в обличчя негідників, які стріляють в медіа. Тому рекомендую Віктору Медведчуку, Тарасу Козаку і Вадиму Рабиновичу спитати, хто це був, під час наступного візиту в Москві. Там точно знають, хто і точно в курсі, для чого", – написав Білецький.

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали: