Хіти тижня. Навіщо Росія видаватиме паспорти мешканцям Донбасу: Путін зробив нову цинічну заяву

Путін заявив, що РФ "допомагає" жителям Донбасу, видаючи паспорти РФПрезидент Росії Володимир Путін зробив цинічну заяву після розголосу та жорсткої реакції світу на його указ про про спрощення видачі російських паспортів жителям окупованих територій на Донбасі. Глава Кремля переконує, що це лише питання гуманітарного характеру.

Путін прийняв указ про спрощення видачі паспорта РФ жителям окупованого Донбасу 24 квітня. Згодом він взагалі сказав, що роздумує над полегшенням набуття російського громадянства для всіх українців.

Глава Кремля під час зустрічі з членами ради законодавців сказав, що Росія не хоче створювати які-небудь проблеми Україні та майбутньому президенту Володимиру Зеленському, який переміг на виборах, передає ТАСС.

У нас немає ніякого бажання створювати проблеми новій українській владі. Але терпіти ситуацію, за якої люди, що проживають на "території Донецької та Луганської республік", взагалі позбавлені яких би то не було цивільних прав, – це переходить усі межі з точки зору прав людини. Це питання суто гуманітарного характеру, – зухвало сказав Путін.

Він пояснив, що мешканці ОРДЛО нібито не можуть нормально пересуватися та реалізувати свої елементарні права і потреби. Водночас, секретар Путіна Дмитро Пєсков додав, що паспорти жителям Донбасу видадуть для того, аби у них були дійсні документи. Зауважимо, громадянство так званих окупаційних "Л/ДНР" не визнають ніде у світі, окрім самої Росії.

Люди ж з Донбасу подорожують не тільки на територію Росії... Так, у Росії вони, припустимо, могли використовувати ці документи ("ДНР/ЛНР", – 24 канал), але жодним чином вони не могли це робити десь в інших напрямках, – сказав Пєсков. Путін прийняв указ про спрощення видачі паспорта РФ жителям окупованого Донбасу 24 квітня. Згодом він взагалі сказав, що роздумує над полегшенням набуття російського громадянства для всіх українців.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...