Хіти тижня. Названо ймовірну дату інавгурації новообраного президента України

Дату інавгурації нового глави держави визначає парламент.

Можливою датою інавгурації Володимира Зеленського після ймовірної перемоги на президентських виборах 2019 називають 28 травня, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Як розповів журналістам один з представників команди Зеленського, робочою датою інавгурації є 28 травня - з тим, щоб новий президент вже не мав права розпустити Верховну Раду, коли до парламентських виборів залишиться менше півроку.

Втім, за інформацією журналістів, є й інше трактування законодавства, за яким повноваження чинного парламенту закінчаться 16 грудня - відповідно, розпустити його можна буде до 16 червня.

Зазначимо, проти дострокових виборів виступає голова Верховної ради Андрій Парубій, а його роль у цьому питанні є вирішальною, оскільки дату інавгурації нового глави держави визначає парламент, а якщо голосів за це не набирається - тоді особисто спікер своїм рішенням.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...