Хіти тижня. Не було ніякої "одеської Хатині": Відомий журналіст назвав факти, які ігнорує пропаганда РФ та "п'ята колона" в Україні стосовно трагедії 2 травня

Освіжимо в пам'яті факти, котрі розкривають правду про трагедію 2 травня, приховану російськими пропагандистами і сепаратистами. Ось як про це пише відомий донецький журналіст Денис Казанський, котрий сам пережив створення "народної республіки" російською агентурою у рідній домівці, зазначають Патріоти України.

"Днями була п'ята річниця подій 2 травня в Одесі. Росіяни і наші проросійські політики продовжують спекулювати на цій темі. Називають інцидент "одеською Хатинню" і показують усе так, ніби-то кровожерливі українські головорізи напали на беззахисних російських активістів і ні за що ні про що розправилися з ними. Зрозуміло, насправді все було далеко не так. Є три факти, які всі ці п'ять років наполегливо ігноруються пропагандистами", - написав журналіст.

Далі наводить факти, що руйнують "ілюзію", створену російською пропагандою.

1. Не було ніякої "одеської Хатині". У Хатині вбили мирних жителів. В Одесі прихильники РФ були озброєні і прийшли, щоб влаштувати вуличний бій.

2. Першими стріляти 2 травня почали саме проросійські активісти. Перші загиблі - Ігор Іванов та Андрій Бірюков - були з української сторони. Вбивство цих людей і призвело до подальшого побоїща на Куликовому полі.

3. Відповідальність за безлади 2 травня насамперед несе міліцейське начальство Одеси, яке повинно було запобігти зіткненням в місті, але не зробило цього. Однак Дмитро Фучеджі, який керував в той день правоохоронцями, ховається в Росії і отримав російське громадянство. Росіяни могли б залучити його до відповідальності, якщо б дійсно хотіли покарати винних і домогтися справедливості. Але замість цього Фучеджі, який допустив кровопролиття, спокійно виступає на російських телеканалах.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: