Хіти тижня. Не для українських "ватників": У СБУ розповіли, кому призначався знайдений на Одещині дивізіон російських ЗРК "Печора"

РФ використовувала українські порти для нелегального переправлення зброї у країни під санкціями ООН.

У Службі безпеки України відзвітували про блокування міжнародного каналу нелегального постачання Росією озброєння до країни під санкціями ООН. Зокрема, серед зброї, яку намагалися переправити, був і знайдений в Одесі дивізіон ЗРК "Печора". Про це повідомили у прес-службі СБУ, передають Патріоти України.

Працівники спецслужб виявили на території України місця незаконного зберігання тридцяти шести ракет 5В27Д до ЗРК С-125 "Печора", які належать ВАТ "Рособоронекспорт", протитанкові міни та гранатомети. Як виявилося, вся знайдена зброя російського виробництва призначалася для країн, які перебувають під санкціями ООН.

"Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці додатково вилучили на території одного з морських портів гранатомети РПГ-7, РПГ-18 і РПГ-22, протитанкові міни ТМ-62М, протипіхотні міни МОН-100 та тротилові шашки загальною вагою понад двісті кілограмів. Також було виявлено гранати до РПГ-7, упаковки порохового заряду до ПГ-7ПМ, коробки із електродетонаторами та підривачі МВЧ-62", – зазначили в СБУ.

Там наголосили, що РФ використовувала українські порти, як транзитну "базу" для поставок озброєння у треті країни. "З початком російської агресії цей арсенал міг бути використаний спецслужбами Росії для створення так званих "закладок" зброї на півдні України для дестабілізації ситуації в регіоні диверсійними групами, контрольованими РФ", – додали у відомстві.

Нагадаємо, 27 березня а Одещині знайшли партію контрабандних російських ракет "земля-повітря" для ЗРК "Печора" в повному обладунку. Ракети мають дальність 18 кілометрів і 18 кілометрів висоти ураження цілей. Вилучене майно – боєприпаси і ракети, військовий прокурор пропонує віддати Збройним силам України.

Телефонний дзвінок із Душанбе поставив Лаврова на місце: Спливли несподівані подробиці

середа, 1 травень 2024, 17:30

Глава МЗС Таджикистану Сіроджіддін Мухріддін висловив обурення поводженням Кремля з мігрантами з Центральної Азії, передають Патріоти України. У телефонній розмові з Сергієм Лавровим він заявив, що зусилля РФ щодо контролю за мігрантами, які в'їжджають...

"Після нетривалих роздумів....": США скасували вимогу до України не бити по російських НПЗ, - військовий експерт

середа, 1 травень 2024, 17:22

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак зазначив, що Україну ніщо не стримує у знищенні російської нафтопереробної галузі. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще декілька тижнів тому амери...