Хіти тижня. Не до жартів: Британські ЗМІ різко висловилися про перемогу Зеленського

Перемога Володимира Зеленського на виборах 2019 президента України стала топ-темою у великих британських виданнях, повідомляють Патріоти України.

У своїй новій редакційній статті Times розмірковує на тему того, що перемога Володимира Зеленського – не найкращий варіант для воюючої України. На думку журналістів, людина без політичного досвіду, яка стане головнокомандувачем країни, може попастися на маніпуляції Володимира Путіна, “майстра політичних маневрів”.

Говорячи про внутрішню політику, небезпеку обрання Зеленського журналісти вбачають у тому, що кандидат не зможе приймати самостійні рішення через зіпсовані партійні машини.

У Times вважають, що політика Зеленського повинна переконати націю у тому, що за ним не стоять олігархи, і що запорукою миру на Донбасі не стануть поступки Києва Москві.

Guardian публікує статтю колишнього виконавчого директора Громадьського ТВ Каті Горчинської. У ній українська журналістка аналізує, які електоральні очікування українців Володимир Зеленський зможе виконати, а які ні. Так, Горчинська не бачить проблеми в тому, щоб внести законопроекти, які знімуть імунітет від судового переслідування для депутатів, суддів і самого президента.

Водночас, знизити вартість комунальних послуг у нового глави країни не вийде, вважає журналістка. За її словами, завадить це зробити стан української економіки та відсутність таких повноважень у президента.

Найскладнішим випробуванням для Зеленського, на думку Горчинської, стане боротьба з корупцією, так як кандидат до сих пір навіть не назвав свого кандидата на пост генпрокурора. Крім цього, до нового президента неминуче виникнуть питання про його стосунки з Ігорем Коломойським, зазначає журналістка.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...