Хіти тижня. Не по дорозі із Зе: Топ-чиновниця МЗС України зробила заяву про відставку

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що, ймовірно, покине свою посаду вже на наступному тижні, передають Патріоти України.

За словами Зеркаль, вона планує зробити перерву в роботі. "На цьому тижні я виконаю своє останнє завдання - проведу процесуальне слухання в Гаазі за новим арбітражем, що стосується наших військових кораблів, які були затримані рік тому і утримувалися Росією, і наших моряків. І все, як я і обіцяла (відставка з посади, - ред.)", - підкреслила Зеркаль.

Вона зазначила, що не відчуває можливості повноцінно протидіяти Росії в системі зовнішньої політики, яку проводить президент Володимир Зеленський. "Я не можу чинити спротив, будучи дипломатом всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента", - підкреслила заступник міністра.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...