Хіти тижня. "Не варто голосувати": У Зеленського несподівано почали критикувати ринок землі від Гончарука

На думку Ірини Верещук, у законопроекті є сумнівні та небезпечні моменти.

Ірина Верещук. Фото: Фейсбук.

Представник уряду у парламенті, нардеп від "Слуги народу" Ірина Верещук не буде голосувати за урядовий законопроект про ринок землі, поданий прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком. Про це вона заявила у кулуарах, передають Патріоти України.

"Розумію тих людей, які кажуть, що справді закон сирий. Я його зараз читаю, дивлюся, він є невеликим. Три-чотири сторінки. Але все одно, він містить норми, які дуже хвилюють громадян. А саме - 200 тисяч гектарів в одні руки. Це дуже небезпечно. Я, наприклад, з маленького містечка. Уявляю, коли латифундист буде мати 200 тисяч гектарів", - сказала вона.

"Це моя суб'єктивна думка - закон сирий. За нього не варто голосувати у першому читанні", - заявила Верещук.

Представник уряду додала, що утримається від голосування. "Знаю, що є політична воля у президента, у прем'єра. Але є суспільство, яке ставить багато питань. Щодня бачимо це під парламентом, на ток-шоу", - також заявила "слуга народу".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...