Хіти тижня. Не все так просто: "Медведчук готує пастку для Зеленського", - Портников

"Неформальний лідер проросійських сил в Україні Віктор Медведчук хоче заманити нового президента країни Володимира Зеленського в пастку, з якої буде не так легко вибратися", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Медведчук вважає, що фракції партії президента "Слуга народу" і проросійської "Опозиційної платформи" можуть об'єднатися для створення конституційної більшості і надання окупованим районам Донецької і Луганської областей особливого статусу.

Зеленському буде не так просто проігнорувати цю пропозицію Медведчука з однієї простої причини: і сам президент, і його соратники постійно говорять про необхідність виконання Мінських угод. Якщо для попередньої адміністрації Мінські угоди були у першу чергу пасткою для Росії і її симпатиків в Європі, бо ж дозволяли продовжувати санкції проти агресора, то для Зеленського Мінські угоди можуть виглядати вирішенням проблеми.

З такою версією Мінська згодні і західні країни, головна мета яких - припинення конфлікту і відновлення повноцінного економічного співробітництва з Москвою. Обрання президентом України недосвідченої людини, на яку можна буде чинити спільний тиск - справжнє вікно можливостей для тих, хто хоче позбутися українських проблем.

Тому Захід буде спонукати Зеленського знайти можливості для схвалення законів, які нададуть Донбасу особливий статус, амністують російських найманців і створять умови для їхньої інкорпорації до української влади. Голоси для такої ревізії українських національних інтересів можна знайти, тільки якщо об'єднатися з Медведчуком. Про що колишній голова президентської адміністрації і каже президенту Зеленському та його оточенню.

Однак союз між "Слугою народу" і Медведчуком остаточно переконає патріотичні сили країни - навіть тих, хто покладав надії на Зеленського та його партію - що мова йде про повноцінну перемогу сил реваншу. І що "Слуга народу" - всього лише декорація, за якою ховаються Путін і Медведчук.

Це створить абсолютно нову політичну ситуацію в країні. Але Путіну потрібна саме така ситуація. Йому не потрібні закони про особливий статус Донбасу і амністії, тому що він не збирається передавати Україні контроль над окупованими територіями і припиняти війну - які б ілюзії з цього приводу не мали б українські громадяни і сам Зеленський.

Путіну і Медведчуку потрібен хаос, реальний конфлікт в країні - що допоможе збільшити, а не зменшити розміри території, яку контролює в Україні Кремль.Союз "Слуги народу" і "Опозиційної платформи" може ц ей хаос забезпечити".

Джерело: Еспресо.ТV

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...