Хіти тижня. "Не загрожує людям": Швеція відмовилася від боротьби з коронавірусом

Королівство Швеція – одна з небагатьох країн, яка досі не закрила кордони, тут продовжують працювати всі освітні установи, кафе, ресторани, тренажерні зали. Це при тому, що у Швеції число хворих на коронавірус перевищило позначку в 1000 осіб.

Уряд Швеції не запроваджує ніяких надзвичайних заходів в боротьбі з поширенням небезпечного вірусу, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Прем'єр-міністр Стефан Левен (швед. Stefan Löfven) заявив, що буде введена деяка форма контролю для тих, хто в’їжджає до країни, яка дещо уповільнить процедуру перетину кордону.

Шведське Управління у справах публічної охорони здоров'я кілька днів тому видало рекомендації з тестування на коронавірус насамперед людей з важкими ознаками Covid-19, пацієнтів лікарень, медичний персонал і людей похилого віку, які перебувають у групі підвищеного ризику.

Шведські вчені стверджують, всупереч думці своїх колег з інших країн, що коронавірус безпечний. Мовляв, серед тих, що заразилися, рівень смертності всього 2 відсотки.

У Швеції число хворих перевищило позначку в 1000 осіб. Померли троє людей, один видужав, троє у важкому стані. Останнім часом не зареєстровано великого числа нових випадків зараження. І зараз тут весь бізнес продовжує функціонувати в колишньому режимі, наче нічого не сталося.

Провідна польська спортсменка-тріатлоністка Йоанна Солтищак у своєму пості в соцмережі запрошує на спортивні бази в цю країну. Вона ж пише, що всі громадські місця там відкриті, нема розпоряджень на роботу з дому, підприємства не закриваються, тут тільки опубліковані рекомендації тим, хто відчув себе хворим, просто залишатися вдома. Люди не повинні зберігати дистанцію між собою в громадських місцях. Понад те, відомий випадок лікарки, яка заражена вірусом і цілий тиждень продовжує оперувати на робочому місці в лікарні.

Спортсменка пише: країна, в якій є інструкції з поведінки в різних ситуаціях, залишає своїм жителям право діяти в цій ситуації на власний розсуд.

Деякі медики кажуть, що страшніше вірусу – «вірус страху», який змушує людей робити вчинки, що погіршують ситуацію. При цьому закликають розсудливо виконувати настанови керівництва своїх країн.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...