Хіти тижня. "Небезпека наростає": У Росії заговорили про розвал держави. Інгушетія з занепалої "тюрми народів" хоче в Грузію, вільну та успішну

У Росії спостерігається небезпечна для існуючого режиму тенденція: протести в регіонах з того чи іншого приводу спалахують все частіше, а грошей на підкуп місцевої еліти у Кремля все менше. Небезпека розвалу Російської Федерації наростає. Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін, повідомляють Патріоти України.

У контексті останніх подій в Інгушетії, де виник рух за вихід республіки зі складу РФ і приєднання до Грузії, він визнав: "Протести спалахують в різних регіонах, грошей у Кремля на це все менше, силових ресурсів також менше".

"Що стосується того, що в середньостроковій або далекій перспективі матиме місце зміна кордонів Російської Федерації, то я це, звичайно, припускаю. Це один з можливих варіантів. Інша справа, що, мені здається, він не найбільш імовірний", - сказав політолог.

За його оцінками, "найближчим часом ми просто перебуватимемо в ситуації з деградуючими соціальними інститутами, інститутами того ж територіального менеджменту".

Орєшкін не вірить в те, що РФ розпадеться найближчим часом. "Це триватиме дуже довго. Говорити про те, що зараз Росія розпадеться, як розпався Радянський Союз – мені здається, це передчасно, це wishful thinking. Ті, кому не подобається Путін, поспішають про це говорити", - зауважив він.

У той же час політолог визнав: небезпека розвалу РФ дійсно існує. "З моєї точки зору, вона, скоріше, наростає, ніж слабшає. Інше питання – як довго це може тривати", - резюмував він.

Джерело: Обозреватель

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...