Хіти тижня. Недоімперія біситься: Російський бойовий літак кілька разів заходив на бойовий курс над українським "Айлендом"

На провокації екіпаж “Айленда” не відповідав, а після проведення чергових маневрів помітив задимлення на російському катері.

У Чорному морі російський військовий літак кілька разів заходив на бойовий курс над українським патрульним катером «Старобільськ». Про це йдеться в сюжеті Телерадіостудії Бриз МО України, передають Патріоти України.

Днями «Старобільськ» здійснив вихід в море, виконавши низку навчально-бойових завдань. Зокрема одним із них було виконання артилерійських стрільб з основного калібру катеру – автоматичної корабельної артилерійської системи М110.

По закінченню навчально-бойових вправ моряки отримали завдання на супроводження українського розвідувального корабля «Переяслав».

Підійшовжи ближче, українські моряки виявили (і вже не вперше) російські військові кораблі в районі окупованих газових родовищ – це патрульний катер ФСБ РФ «Изумруд» та ракетний катер ЧФ «Ивановец», а також російський військовий літак, який декілька разів заходив на бойовий курс над українським катером.

Зазначається, що на провокації екіпаж “Айленда” не відповідав, а після проведення чергових маневрів помітив задимлення на російському катері, який постійно перебував у зоні візуальної видимості. Після побаченого екіпаж «Старобільська» вийшов на зв’язок з російським катером, аби дізнатись чи потрібна їм допомога. Але відповідь була очевидною: “Все штатно – спасибо”.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...