Хіти тижня. "Немає і не може бути ніякої автономії Донбасу": Сайдік поставив Росію в "глухий кут"

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Сході України заявив, що в Мінських угодах немає ні слова про так званий "особливий статус Донбасу".

Спеціальний представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Сході України Мартін Сайдік зробив різку заяву, якою осадив російську машину пропаганди. Про це повідомляє кореспондент німецької газети Die Presse, якому Сайдік давав інтерв'ю, передають Патріоти України.
Чиновник і дипломат в черговий раз розвінчав тези російської пропаганди про так званий "особливий статус" Донбасу: в Мінських угодах взагалі не сказано жодного слова про надання окупованим районам Донецької і Луганської областей будь-яких особливих повноважень, а саме вимога про надання "автономії" для ОРДЛО є не більше ніж елементом політичної гри Росії.

"Україна готова надати особливий статус ОРДЛО в рамках децентралізації, питання полягає в тому, як Київ поверне свій суверенітет над Донецькою і Луганською областями. У той же час ні сепаратисти, ні росіяни не говорять про ці "дні Х". І я можу зрозуміти логіку української влади, яка й чути не хоче про автономію Донбасу без контролю над кордоном з Росією", - зазначає Сайдік.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...