Хіти тижня. Немає символіки "ДНР" та згадок про війну: У новорічному зверненні Пушиліна помітили дивні моменти (відео)

Примітно, що ватажок "ДНР" закінчив свій виступ майже тією ж самою реплікою про мир, що і президент України Володимир Зеленський.

Новорічні звернення в невизнаних республіках стали містити менше своєї символіки і військової риторики. Таку тенденцію помітили користувачі соціальних мереж, повідомляють Патріоти України.

Ще двома роками раніше, коли так звану "ДНР" очолював Олександр Захарченко, новорічне звернення починалося з демонстрації прапора "республіки", і все було наскрізь просякнуте переможною риторикою. Однак, як зауважують користувачі, тенденція зменшення військової риторики почалася ще з кінця 2017 року. Тоді Захарченко сказав прямо, що "потрібно більше говорити про мир".

Після загибелі Захарченка "республіку" очолив Денис Пушилін. Він кардинально змінив весь стиль новорічного привітання. Символіка "ДНР" практично зникла, і почала з'являтися тільки в самому кінці ролика. Тепер політичну символіку замінює фон з ялинками та новорічними прикрасами. Наприклад, в своєму зверненні в 2018 році Пушилін згадав про війну лише один раз, коли розповідав про загибель Захарченка "від рук українських диверсантів". При цьому Пушилін наголошував, що основним курсом "ДНР" є рух до Росії. Про Україну, за винятком теми "диверсантів", нічого не говорилося.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...