Хіти тижня. "Невидимка": У мережі показали, як виглядає стелс-корабель на екрані радара

Помітність шведського бойового корабля порівнянна з показниками невеликого моторного човна або навіть буя.

На сайті Reddit було опубліковано фото, на якому можна розглянути один з п’яти шведських корветів типу “Вісбю”. На фото чітко видно, що корабель знаходиться на відстані 200-300 метрів, передають Патріоти України з посиланням на The Drive.

При цьому радіолокаційна станція X-діапазону “бачить” корвет як мініатюрну плямочку, яка меркне на тлі яхти поблизу. Як зазначає джерело, помітність шведського бойового корабля порівнянна з показниками невеликого моторного човна або навіть буя.

Частина користувачів сайту Reddit відзначили, що пляму на радарі можна помилково прийняти за прості перешкоди, які система не змогла “відфільтрувати”.

Проте, за словами експертів, якщо ж “Вісбю” зазнає опромінення радіолокаційними станціями наземних військових комплексів або РЛС великих суден і кораблів, помітність корвета може стати значно вище.

Автор поста зазначає, що в даній конфігурації “Вісбю” швидше за все не використовувалася так звана “бойова” стелс-система, яка дозволяє корвету залишатися повністю непоміченим для РЛС.

Корабель типу “Вісбю” — це корвет шведської розробки, який покликаний замінити старий корвет типу “Гетеборг”. Корабель завоював широку популярність у світі завдяки своїй здатності залишатися “невидимим” для противника.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...