Хіти тижня. Нічого не буде? У Зеленського зробили несподівану заяву про недоторканність нардепів

Представник партії "Слуга народу" Галина Янченко (п'ятий номер у виборчому списку) заявила, що питання зняття депутатської недоторканності може бути замінене на її "істотне обмеження". Про це вона розповіла в ефірі телеканалу "ZiK", повідомляють Патріоти України.

За словами майбутнього нардепа, зняття депутатської недоторканності було одним з основних пунктів передвиборної програми і Володимира Зеленського як президента, і партії "Слуга народу". Однак в даний момент йдуть дискусії про те, щоб не знімати недоторканність повністю, а замість цього її обмежити в частині кримінальної відповідальності.

"Наша позиція полягає в тому, що повинна бути недоторканність в частині політичної діяльності, а те що стосується кримінальної відповідальності, то теж або це питання буде знято повністю, або всі етапи аж до арешту. Тобто зараз дискутується фактично, чи потрібно знімати недоторканність повністю, щоб можна було депутата в тому числі заарештувати в будь-який момент, або дозволити наприклад збирати дані, заводити справу, але питання арешту вже виносити до Верховної Ради", - заявила Янченко.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...