Хіти тижня. "Ніякого плану Б": У РФ назвали ще одну умову для проведення саміту "нормандської четвірки"

Олександр Лукашевич заявив, що тепер "м’яч" на боці Києва, оскільки Україна "має здійснити імплементацію" формули Штайнмаєра в законодавство.

Олександр Лукашевич. Фото: РІА "Новини".

У Росії вважають, що перспектива саміту у нормандському форматі проясниться після підтвердження СММ ОБСЄ розведення сил в Петровському і Золотому. Там бачать "деякі зрушення" у процесі врегулювання ситуації на Донбасі. Про це сказав представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу російського МЗС.

Він заявив, що тепер "м’яч" на боці Києва, оскільки Україна "має здійснити імплементацію" формули Штайнмаєра в законодавство. "Разом з тим важливо розуміти, що узгодженням її (формули – ред.) тексту у контактній групі (ТГК – ред.) не вичерпуються всі необхідні поправки, пов'язані з наданням Донбасу особливого статусу на постійній основі", – стверджує він.

Він додав, що перспектива проведення саміту нормандської четвірки "стане зрозумілою після підтвердження СММ розведення сил і засобів в Петровському і Золотому". "Виконання цих доручень (розведення та підписання формули Штайнмаєра – ред.) якраз і відкриває шлях для нового саміту "нормандської четвірки". В іншому випадку зустріч заради зустрічі навряд чи буде затребувана", – сказав Лукашевич. Російський дипломат також заявив, що "в нинішніх умовах не може бути ніякого "плану Б".

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...