Хіти тижня. ​"Ніхто не помре від цього за два місяці": Зеленський в Одесі шокував екологів, дозволивши зливати все "лайно" в Чорне море, бо "воно і так брудне"

Якщо Ви збираєтесь до Одеси поплескатись у морі та ще й з дітьми, ця інформації зайвою не буде

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочим візитом в Одесі, дав доручення заборонити на два місяці Державній екологічній інспекції перевіряти судна і човни на території Одеського морського порту на предмет дотримання екологічних норм. Про це він зазначив на зустрічі з адміністарцією порту та представниками екоінспекції, зазначають Патріоти України.

Приводом такого рішення стало нещодавнє повідомлення про те, що окремі чиновники Держекоінспекції вимагають хабарі у власників суден за перевезення того чи іншого вантажу.

Екологи переконані, що рішення про заборону перевірки суден може негативно вплинути на стан акваторії Чорного моря, оскільки плаваючі засоби матимуть змогу зливати в море які завгодно забруднюючі речовини чи відходи, а контроль з боку державних органів буде повністю відсутній.

«Ми перевіряємо не судна, а джерело забруднення, – прокоментував представник Одеської обласної держекоінспекції Дмитро Крючков. – Неважливо, чи це судно, чи машина, чи людина. Сюди закордонні судна приїжджають митися. Тут повністю не дотримуються екологічні норми. Тому що ми перетворили країну в уже навіть країну не третього, а четвертого світу. Ця [нафтова] пляма, яка йде зараз уже на Стамбул, від якої дельфіни вмирають, це зробила екоінспекції чи представники тих компаній, які практично продали країну і екологію?» – сказав він.

Присутній на нараді співзасновник і член ради ГО «Єдина планета», експерт з питань толерантності ПРООН в Україні Павло Вишебаба на своїй сторінці в Facebook написав наступне:

"Щойно Зеленський в Одесі доручив припинити будь-які перевірки човнів і порту на дотримання екологічних норм "щонайменше на 2 місяці". Це означає, що в Чорне море тепер можна зливати все, що завгодно. Діалог на нараді:

- Зеленський: Ніхто ж не помре від цього за два місяці.

- Представник Держекоінспекції: Окрім дельфінів і екології Чорного моря.

- Зеленський: Море і так брудне."

"Це той момент, якого всі боялись: коли некомпетентність президента і бажання легких рішень може мати серйозні негативні наслідки. Прохання терміново відреагувати Мінприроди та ДЕІ й пояснити Зеленському, де закінчуються його повноваження і до яких наслідків може призвести повна анархія в портах", - з прикрістю підсумовує Павло Вишебаба.

Показово, перед тим як оголосити своє скандальне рішення Гарант з Богданом з задоволенням поплескалися на "Ланжероні". Після цього значить можна зливати весь непотріб, з прикристю запитують одесити.






Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 11:05

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....