Хіти тижня. Німеччина вже не приховує: Експерт пояснив, навіщо Меркель потрібна була зустріч із Зеленським і до чого тут "Північний потік-2"

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відчула відсутність тиску з боку США, і тепер країна не ховає своїх симпатій до Росії та у відкриту грає стратегічне для них питання - будівництво газопроводу Північний потік-2. Таку думку озвучив у коментарі Главреду політичний та економічний експерт Тарас Загородній, передають Патріоти України.

"Меркель, як канцлер, на зустрічі з Зеленським виконувала наступне завдання – отримати від нього якісь обіцянки (може, навіть публічні), після чого приїхати до Байдена і заявити, що з Україною все вирішено, мовляв, вони не проти закінчення будівництва СП-2 і згодні на компенсації, а тому не варто США заважати добудовувати газопровід", - вважає експерт.

За словами Загороднього, зустріччю із Зеленським Меркель хотіла зафіксувати 15-річчя своєї каденції, з чим і пов'язана така активність навколо СП-2.

"Не виключаю, що є і бажання РФ зробити все можливе, щоби СП-2 був незворотнім. Тому що йдуть перевибори, найімовірніше, буде коаліційний уряд, і "зелені", які будуть в ньому присутні, більш скептично налаштовані щодо його будівництва. Не виключено, що це може загальмувати реалізацію їхніх планів. Тому Меркель вже нічого і не приховує – не здивуюся, якщо після відставки вона працюватиме в Газпромі", - зазначив він.

При цьому, за його словами, "зеленим" навряд чи вдасться швидко зупинити проект СП-2. "Крім того, РФ вже корумпувала німецьких політиків і на стількох з них має компромат, що наявність такої зв'язки може творити дива – поява цього компромату щодо найзавзятіших політиків, які не захочуть сприяти РФ, призведе до того, що таких політиків змусять піти з політики назавжди", - резюмував експерт.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...