Хіти тижня. Новопризначений молдовський міністр оборони називав терористів "Л/ДНР" взірцем для армії

Відповідну заяву Віктор Гайчук зробив у листопаді 2016 року.

Міністр оборони Молдови Віктор Гайчук

Новопризначений міністр оборони Молдови Віктор Гайчук у 2016 році пропонував будувати армію своєї держави за взірцем терористичних угрупувань на Донбасі, передають Патріоти України з посиланням на молдовські ЗМІ.

Відповідну заяву Віктор Гайчук зробив у листопаді 2016 року, виступаючи у Академії наук, де він захоплювався духом і боєздатністю терористичних угрупувань на Донбасі.

«Мене часто запитують, навіщо Молдові армія, якщо ми ніколи не переможемо? І я привожу лише один приклад – Донбас. На Донбасі військових близько 10 тис., практично як у Національній армії Молдови. А в українського війська 168 тис. Так, по-простому. Тобто, дух, віра є ефективніше в боротьбі. Якщо боєць вірить в свого командира, любить батьківщину, тоді він переможе і з менш сучасним озброєнням, ніж у супротивника», – заявив тоді Гайчук.

Віктор Гайчук зайняв посаду міністра оборони в сформованому 14 листопада уряді Іона Кіку. До цього Гайчук був радником президента Молдови Ігоря Додона, та секретарем Вищої ради безпеки.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...