Хіти тижня. Новий поворот: ГПУ вручить підозри трьом політикам з оточення Порошенка

Генеральна прокуратура викликала екс-голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова та екс-голову НБУ Валерію Гонтареву для вручення підозр та допиту у справі олігарха Сергія Курченка, повідомляють Патріоти України.

Всім надіслали повістки на 23 та 25 квітня. Також у ГПУ викликають колишнього міністра екології в уряді часів Віктора Януковича Миколу Злочевського та керуючого директора компанії ICU Костянтина Стеценка.

ГПУ завершила розслідування щодо Курченка

28 березня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що департамент міжнародно-правового співробітництва ГПУ завершив розслідування у справі щодо українського олігарха-утікача Сергія Курченка.

Так, його підозрюють в участі у злочинній організації Януковича та вчиненні у її складі особливо тяжких злочинів проти України. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко. Зокрема, він перелічив 10 інкримінованих Курченку епізодів, які стосуються його діяльності, зокрема, у нафтогазовому і банківському секторах.

У ході розслідування, за словами генпрокурора, слідство встановило низку інших причетних до пов’язаних із Курченком злочинів осіб.

На сьогодні повідомлено про підозру 98 особам, у тому числі високопосадовцям. Із них 12 – вищі посадові особи міністерств та відомств, а також – Національного банку України, 6 керівників обласних державних адміністрацій, 14 осіб керівного складу державних компаній, – зазначив Луценко.

Про підозру Гонтаревій, Ложкіну, Філатову

28 березня ввечері глава відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях ГПУ Костянтин Кулик оприлюднив лист, де зазначив, що вручнено підозри колишній очільниці НБУ Валерії Гонтарєвій, екс-очільнику Адмінітрації Президента Борису Ложкіну і заступнику глави Адміністрації Олексію Філатову. Мовляв, вони дозволили злочинному угрупованню Курченка легалізувати мільярдів доларів.

Його лист зацитували в ефірі телепрограми "Право на владу" на каналі "1+1", який, як відомо, належить олігарху Коломойському. Натомість, інші ЗМІ публікують лише фото частин підозр цим людям. Однак цілісного листа в медіа немає, всі посилаються на ефір "1+1".

"Рік тому суд дав дозвіл на спецрозслідування по Курченку. Як мінімум, в чотирьох різних епізодах подільниками Сергія Курченка виявилися Ложкін, Шверк, Гонтарєва, Стеценко, Злочевський і інші особи. І з них до сьогодні неохопленими офіційними підозрами лишилися громадяни Ложкін, Філатов, Шверк, Гонтарєва, Стеценко і Злочевський" – зачитали в програмі.

Натомість, прес-секретар ГПУ Лариса Сарган написала на своїй сторінці у фейсбуці, що повідомлення про підозру було здійснено з порушенням законодавства.

Тоді повідомили, що підозри Гонтаревій, Ложкіну і Філатову склали незаконно, а доказів злочинів у слідства немає. Проте 22 квітня інформація про оголошення підозр згаданим особам з'явилась на офіційному сайті ГПУ.

Джерело: 24 канал

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...