Хіти тижня. Обізвав Львів "колискою фашизму": Нардепи просять СБУ взятися за Киву (скріншот)

Одіозний політик був просто нездатний провести 9 травня без чергового скандалу.

Народні депутати, які входять до міжфракційного об'єднання "Львівщина", звернулися до Служби безпеки України та Генпрокуратури. У відкритій заяві нардепи вимагають дати правову оцінку заявам нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви, який назвав Львів колискою українського фашизму. Відповідне звернення, яке підписали 17 нардепів, опублікував народний депутат Євген Петруняк у Facebook, передають Патріоти України.

"Депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива назвав Львівщину колискою українського нацизму. Тим самим Ківа повторив тезу сталінської пропаганди, яка сьогодні стала інструментом війни, що її Путін розв'язав проти України. Пропаганди за своєю суттю людиноненависницької, тоталітарної та глибоко українофобської", - йдеться в заяві.

Формулювання про "український фашизм" стали своєрідним виправданням комуністичного геноциду проти українського народу всередині минулого століття. Сьогодні, вважають депутати, такі ярлики прямо служать інтересам Кремля, бо за їх допомогою вороги України намагаються розпалити ненависть між українцями, поділити людей на регіональному та етнічному ґрунті.

У зверненні також закликають голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля і президента України Володимира Зеленського дати публічну політичну оцінку таким висловлюванням.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...