Хіти тижня. Обмін полоненими: Кого Україна передала терористам. Спливла одна цікава деталь

У список на обмін потрапив матрос з окупованого Криму.

Обмін полоненими між Україною та так званими "ЛДНР" відбувся у неділю, 29 грудня за формулою "123 на 76". Список українських бранців, які повернулися додому опублікували практично відразу, а ось про те, кого повернули на окуповані території, відомо не багато, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

З'ясувалося, що крім колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", в рамках обміну був переданий дезертир з Криму Валерій Руднєв. Руднєв був затриманий у травні 2018 року співробітниками українських спецслужб в порту Чорноморська Одеської області. В 2014 році, після анексії Криму матрос Руднєв був звинувачений у дезертирстві, так як він прийняв присягу і громадянство РФ.

Після повідомлення про підозру Руднєв не був укладений під варту, а відпущений під підписку про невиїзд. Він звернувся до Генконсульства в Одесі, і дипломати дозволили йому оселитися в дипмісії.

Відомо, що матрос Руднєв прожив у Генконсульстві останні півтора року і жодного разу не залишав територію. Його ім'я фігурувало при переговорах про списки полонених і Руднєва включили в обмін 29 грудня.

Крім того, стало відомо, що незадовго до обміну український суд засудив Руднєва до п'яти років з випробувальним терміном в один рік без відбування першого року в місцях ув'язнення.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...