Хіти тижня. "Обов'язок не виконувати злочинних наказів": Ярош нагадав Кучмі та Зеленському про статут на війні

Військові повинні захищати свою Батьківщину всіма доступними методами і засобами, у тому числі відкривати вогонь у відповідь.

Дмитро Ярош. Фото: Главред.

Президент Володимир Зеленський і переговорник у "Мінську" Леонід Кучмамають знати, що військовий статут передбачає відкриття вогню по противнику у відповідь. Про це у Facebook написав командувач Української добровольчої армії, нардеп Дмитро Ярош, передають Патріоти України.

"Почув про якісь ініціативи чи то нинішнього президента Зеленського, чи то колишнього - Кучми щодо "невідкриття вогню у відповідь" на лінії фронту.

Вони, звичайно, люди цивільні і не знають, що життя військовослужбовців чітко регламентоване Конституцією і Статутами Збройних Сил України. А там, у цих Законах, є деякі пункти, що зобов'язують людей зі зброєю захищати свою Батьківщину всіма доступними методами і засобами, відкривати вогонь у відповідь і не виконувати злочинних наказів.

Тому я звертаюсь до президента і Верховного головнокомандувача Володимира Зеленського з проханням не робити невиважених кроків і не віддавати незаконних наказів, які все одно не будуть виконуватися. Бо українські люди зі зброєю свою Батьківщину не здадуть і не зрадять", - йдеться у тексті.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...