Хіти тижня. "Очі України" в окупації: З ОРДО вивели розвідника, який виконував роль "мера" Горлівки (відео)

Горлівка - рідне місто для Едуарда Матюхи і заради її звільнення, він провів п'ять складних років без сім'ї.

Едуард Матюха. Фото: скріншот з відео.

Український журналіст Андрій Цаплієнко в сюжеті телеканалу «1 + 1» розповів про операцію українських силовиків, які вивели з території ОРДО так званого «народного мера» непідконтрольної Україні Горлівки Донецької області, на посаду якого був законспірований розвідник ГУР МО України Едуард Матюха, передають Патріоти України.

Як зазначає Цаплієнко, ніщо не видавало в ньому військового розвідника і він «був очима України в ОРДО» з початку бойових дій на Донбасі. Горлівка - рідне місто для Матюхи і заради її звільнення, він провів п'ять складних років без сім'ї. Його дружина нічого не знала про місію чоловіка і переїхала до Києва з важкою думкою, що її чоловік працює на НЗФ.

За цей час Матюха з'ясовував головні секрети «влади ДНР», включаючи російські «гумконвої», які привозять до ОРДЛО не тільки дитячі набори та продукти, а й гроші для членів НЗФ. Також, розвідник дізнався велике число інформації про плани Росії по «республікам», про що він повідомив в інтерв'ю Цаплієнку. Матюха заявив, що твердо вірить в те, що незабаром український прапор повернеться в його рідну Горлівку.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...