Хіти тижня. Одна з найбільших армій Азії виявила зацікавленість: Українські ПТРК "Скіф" пройшли випробування в Пакистані

ПТРК "Скіф" від ДККБ "Луч" на виставці IDEX-2019 в ОАЕ

За словами генерального директора державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" Вадима Ноздрі, українська делегація відвідувала Пакистан у липні та вересні 2020-го, зазначають Патріоти України.

"Під час останнього вояжу (у вересні 2020 року) майже два тижні були в країні, мали насичену програму. Були випробування ПТРК "Скіф", стрільби – ми себе показали, на мій погляд, чудово. Маємо перспективи щодо цієї високоточної зброї", - відзначив Вадим Ноздря.

Випробування ПТРК "Скіф" у вересні 2020 року в Пакистані / Фото: opk.com.ua

Він повідомив, що надскладні й дуже відповідальні випробування вітчизняних високоточних засобів ураження проходили "в самий спекотний період" й були ускладнені карантинними обмеженнями

"Проте пакистанська сторона високо оцінює як результати випробувань українських високоточних зразків озброєння, так і сам факт того, що саме українська делегація в цей складний період доклала максимальних зусиль та забезпечила проведення повного циклу випробувань", - наголосив гендиректор "Укрспецекспорт".

"Без перебільшення можна казати, що українській ПТРК "Скіф" сьогодні займає перше місце в рейтингу протитанкових систем, які розглядає вибаглива армія Пакистану", - додав він.

Нагадаємо, ПТРК "Скіф" є експортною версією відомого ПТРК "Стугна-П", який стоїть на озброєнні Збройних сил України та розроблений ДККБ "Луч".

За останні роки український протитанковий комплекс досить активно постачається закордон. Зокрема сотні таких комплексів з тисячами ракет для них були придбані Саудівською Аравією, Катаром та Азербайджаном.

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...

"Страждає європейський середній клас": Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України

субота, 27 квітень 2024, 15:28

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поскаржився, мовляв, Захід виділяє надто багато коштів для України. Від цього, вважає він, страждає європейський середній клас. Про це угорський політик сказав в інтерв'ю одній із радіостанцій, повідомляють Патріот...