Хіти тижня. Один з учасників нападу на авто Порошенка пояснив свій вчинок

Макєєв заявив, що конфлікт за участю охорони Петра Порошенка не є замахом.

Микита Макєєв

Один із учасників нападу на екс-президента Петра Порошенка ветеран «Азова» Микита Макєєв заявив, що хотів помститися за «приниження по відношенню до іноземних добровольців». Про це йдеться у відеозверненні Макєєва, передають Патріоти України.

«Я хотів помститися йому за всі ті п’ять років принижень, які він за допомогою своїх підлеглих в Адміністрації президента і ДМС (Державна міграційна служба ред.) вчинив стосовно іноземних добровольців, обіцяючи їм громадянство. А замість цього спустивши їх у дев’ять кіл бюрократичного пекла», – заявив Микита Макєєв.

Він додав, що конфлікт за участю охорони Петра Порошенка не є замахом.

Макєєв також заявив, що купив бронежилети «Темп» і перевірив на полігоні. Три з чотирьох було прострелено. «Я хотів один з них передати особисто Петру Олексійовичу. Він не прострелений. Я б хотів, щоб він надів його на себе або на свого синочка, який нібито воював в Краматорську і випробував його», – додав він.

У той же час, поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом інциденту. «Правоохоронці встановлюють усіх учасників інциденту. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Учасникам нападу загрожує до 4 років позбавлення волі.

Народний депутат і однопартієць Порошенко Володимир Ар’єв натякнув, що за нападом може стояти екс-заступник голови адміністрації Януковича Андрій Портнов.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...