Хіти тижня. Окупанти намагалися приховати втрати: На Донеччині бійці ЗСУ знищили голову "оборонпрому" "ДНР"

Українські бійці завдали точного і результативного удару, чим укотре показали свою майстерність стрільби.

На Донбасі українські бійці знищили 220 мм реактивну систему залпового вогню “Чебурашка” і ліквідували чотирьох бойовиків, зокрема очільника «Оборонпрому ДНР» Артема Вовка. Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов у Facebook зі посиланням на дані блогера Necro Mancer, передають Патріоти України.

Раніше Necro Mancer опублікував у Twitter фото пам’ятника чотирьом окупантам з 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі. На пам’ятнику, окрім прізвищ загиблих, зображена встановлена на шасі КрАЗа система залпового вогню «Чебурашка», яку російські найманці застосовують на сході України з 2018 року.

На пам’ятнику зазначено, що бойовики загинули 27 жовтня. При цьому за зведеннями «ДНР» у той день ніяких втрат нібито не було. Втім, блогеру вдалося дізнатися з соцмереж окупантів, що в жовтні під Маріуполем РСЗВ «Чебурашку» разом з розрахунком обстріляли з 120 мм міномета. Внаслідок чого загинули четверо окупантів і шестеро отримали поранення.

Серед ліквідованих бойовиків – голова “Державної інноваційної компанії” Артем Вовк. Ця структура була створена для обслуговування бойової техніки, яку росіяни застосовують на Донбасі.

«Очевидно, що “розроблення” “Чебурашки” полягає тільки в монтажі переданих з РФ направляючих 220 мм ракет системи “Ураган” і в передачі боєприпасів. Поставили на шасі КрАЗа – типу, все місцеве, тільки “з шахти” дістали. Таким чином, противники легендує застосування на Донбасі озброєння важких калібрів як нібито власну розробку. Яка іронія долі – зголосився Вовк бути “виробником” зброї, і доля його покарала разом з “його розробкою”», – пише Бутусов.

Він зазначив, що РСЗВ окупантів обстріляли, ймовірно, після того, як супротивник зовсім близько під’їхав до українських позицій. Інакше з міномета їх не вдалося б дістати. Таким чином 220 мм ракетна система була спрямована в зону, закриту ОБСЄ для такого типу озброєнь.

Бутусов додав, що українські бійці завдали точного і результативного удару, чим укотре показали свою майстерність стрільби. «Сподіваюся, ті, хто домігся цього видатного успіху вийдуть на зв’язок, таке гідно найвищих державних нагород та громадського визнання», – підсумував журналіст.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...