Хіти тижня. Окупанти у відчаї і готові пробивати "коридор" до Дніпра: Українська розвідка попередила про можливе вторгнення РФ через воду для Криму

Якщо не упередити зараз, потім може стати запізно. Потрібні комплексні як військові так і інформаційні заходи. ​У відомстві нагадали, що раніше Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді.

У Службі зовнішньої розвідки України закликали до пильності у зв'язку з можливим вторгненням Збройних сил РФ в Херсонську область з метою вирішення гострих проблем водопостачання Криму, зазначають Патріоти України.

"До анексії материкова Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді, тому потенційно ЗС РФ можуть під надуманим приводом здійснити марш-кидок вглиб території Херсонської області з метою встановлення контролю над дамбою Північно-Кримського каналу", - йдеться в повідомлення на сайті відомства.

За даними українських розвідників, Крим був "перетворений Росією на суцільну військову базу з готовою інфраструктурою для зберігання ядерної зброї".

"У подальшій перспективі активність РФ щодо України може трансформуватися в масштабну військову операцію із захопленням нових українських територій. Цьому можуть сприяти наступні фактори: необхідність відвернути увагу від низки внутрішніх російських проблем; потреба вирішити соціально-економічні проблеми тимчасово окупованого Криму; концентрація уваги наших провідних міжнародних партнерів виключно на власних внутрішніх проблемах", — підсумували у відомстві.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...