Хіти тижня. Ортодоксальний єврей? Скандальний нардеп порадував колег у Раді головним убором (фото)

Вранці 15 лютого народний депутат Олександр Дубінський у Верховну Раду завітав у традиційному єврейському головному уборі, чим викликав хвилю уваги колег. Про це повідомив кореспондент "Апострофа" із зали парламенту, передають Патріоти України.

Деяким народним обранцям, очевидно, припав до душі такий образ Дубінського, адже наперебій прагнули зробити з ним селфі.

Сама кіпа - блакитного кольору, з написом Dnipro Jewish community.

Як відомо, для євреїв кіпа - не просто головний убір, а знак контакту з Богом. Було прийнято покривати голову під час молитви. Її носіння є більше звичаєм, аніж законом.

Примітно, що ортодоксальні євреї практично завжди носять кіпу, тоді як консерватори - лише в синагозі та під час прийому їжі.

Зокрема, нерелігійні євреї одягають кіпу, відвідуючи синагогу та під час трауру за померлими. Варто зауважити, що Олександр Дубінський народився у Києві в єврейській родині.

Джерело: Апостроф

Без зайвої "реклами": Італія долучилася до постачань Україні ракет Storm Shadow - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 17:14

Італія долучилася постачання ракет Україні. Йдеться про ракети SCALP EG/Storm Shadow. Про це міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шеппс повідомив в інтерв’ю The Times. “Я вважаю, що Storm Shadow була надзвичайною зброєю. Велика Британія, Франц...

"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...