Хіти тижня. "Ось і розкрилося, як "намахали" українців "слуги народу" і ОПЗЖ", - Шабунін

Антикорупціонер відкрито звинуватив депутатів партій "Слуга народу" і "Опозиційна платформа - За життя" в тому, що вони обдурили українців зі скасуванням недоторканності нардепів.

Віталій Шабунін

Член Наглядової ради при НАБУ антикорупціонер Віталій Шабунін висловився про публічний конфлікт, який спалахнув між Офісом генпрокурора і САП. Він вказав на важливу проблему, яка розкрилася завдяки цій сварці. Висловився Шабунін з приводу конфлікту на своїй офіційній сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Він звернув увагу на скаргу САП через те, що вже три місяці генпрокурор Ірина Венедиктова не відкриває кримінальну справу стосовно чинного депутата, якого підозрюють у причетності до контрабанди тютюнових виробів за кордон. "Всі побачили, як "слуги народу" і ОПЗЖ "намахали" українців зі скасуванням депутатської недоторканності", - написав Шабунін.

Він зазначив, що, відповідно до чинного закону, для порушення кримінальної справи проти народного обранця дозвіл генпрокурора обов'язково. "Нагадаю, що до "скасування" недоторканності провадження по депутату реєструвалися так само, як і по звичайному громадянинові", - додав антикорупціонер.

Закон про зняття депутатської недоторканності він назвав "фейком". "Слуги" і ОПЗЖ відверто обдурили громадськість", - констатував Шабунін.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...