Хіти тижня. Ось вам і casus belli: РосЗМІ звинуватили Україну у вибуху автобуса у Воронежі

Прокремлівське видання "Московський комсомолець" назвало "українською диверсією" вибух пасажирського автобуса, який стався влітку 2021 року. Інцидент може стати приводом для вторгнення військ РФ до України. Про це у своєму блозі в Telegram написав російський політтехнолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України.

Увечері 26 січня російське видання оприлюднило статтю під заголовком: "Источник: причиной взрыва автобуса в Воронеже была украинская диверсия". Йдеться про трагічний інцидент, який трапився 12 серпня минулого 2021 року, в якому загинули двоє людей. Досі влада та ФСБ, яка розслідує те, що трапилося, не озвучила причини. У статті "Московський комсомолець" посилається на якогось "інформованого співрозмовника".

"По нашим данным, ЧП не что иное, как диверсия, которую устроили выходцы из Украины", - пише видання.

Важливо, що жодних офіційних підтверджень озвученим відомостям від ФСБ чи інших державних відомств РФ на сьогодні немає. Бєлковський вважає, що цю трагедію в Кремлі можуть використати для вторгнення на територію України та "примусу до миру" за чеченським сценарієм. "Вот еще casus belli", - прокоментував політтехнолог статтю.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...