Хіти тижня. "Отвєтка" американцям, які поставили в доволі незручне становище": Український дипломат пояснив, чого хоче Росія

"У цьому питанні два виміри. Чи є сенс зараз домовлятися про перемир’я на Донбасі на фоні загострення ситуації і те, що Росія у тристоронній контактній групі не підтримала режиму припинення вогню? Як на мене, домовлятися з Росією — це займатися винайденням вічного двигуна", - пише у своєму блозі український дипломат Володимир Огризко, передають Патріоти України, та продовжує:

"Це не та країна, з якою можна про щось домовитися. Це країна, яка вже неодноразово доводила, що для неї будь-які домовленості не мають жодного значення, поки їй це вигідно. Тому така логіка — ми будемо домовлятися — вона мені, чесно кажучи, зовсім не подобається, тому що вона є загрозливою для нас. Нам треба домовлятися не з Росією, а з нашими західними партнерами, як стримувати Росію.

Щодо перекидання російських військ до кордонів з Україною і на окуповані території Донбасу, Криму — тут два виміри. Один — чергова спроба шантажу України, показати Україні, мовляв, ми можемо «повторить» та інша зовнішньополітична маячня, що в Москві має місце. І тут нам немає чому дивуватися. Це традиційна лінія Росії на залякування.

Але тут є і зовнішньополітичний вимір глобального характеру. «Отвєтка» американцям, які поставили Росію в доволі незручне становище. Вони відновлюють євроатлантичну солідарність, зараз будуть приділяти більше уваги контактам по лінії НАТО, чітко і ясно демонструють своє небажання відступати. Це так само відповідь американцям: дивіться — ми можемо робити вам неприємно.

І в цьому плані я дуже радий тому, що Америка на відміну від того, що робив Трамп, — сьогоднішня Америка відповідає належним чином. І дзвінок голови об'єднаного комітету начальників штабів США Марка Міллі російському начальнику Генштабу свідчить про те, що попередження почуте.

І не думаю, що сьогодні можна говорити про крупномасштабну атаку Росії проти України, це було б для неї просто катастрофічно, але зовсім не можна виключати провокативних дій, які триматимуть нас у напрузі, які будуть інструментом впливу на Україну, але не більше".

Джерело: НВ

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...