Хіти тижня. "Паризький кидок": "Радники вийшли, і у Суркова сталася істерика", - Аваков про поразку "сірого кардинала" Путіна на "нормандському саміті"

Коли Зеленський попросив Путіна "просто вивести свої війська" з окупованого Донбасу, радник президента РФ Владислав Сурков почав кричати і кидатися паперами. Про це розповів в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, , зазначають Патріоти України.

"Там був момент дуже зрозумілий. Путін каже: "Давайте розводити вздовж всієї лінії розмежування". Володимир Зеленський говорить: "Ну, хвилиночку. Я порахував, ми так будемо розводити 20 років. Ви не можете просто вивести свої війська?". Проста розмова", - розповів Аваков.

За словами глави МВС, вирішили, що цей пункт узгодять окремо радники.

"Радники вийшли, і ми бачили психоз пана Суркова, який сказав:"Як це? Ми так не домовлялися!" Став жбурляти папери тощо. Вадим (Пристайко, міністр закордонних справ України. - Ред.) був, як скеля, Єрмак (радник президента України. - Ред.) був, як скеля, ми всі були ... а він переживав", - додав Аваков.

"І пана Суркова дратувало, що українська делегація говорить українською", - доповнив представник України в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков.

На питання про те, хто саме домовлявся з Сурковим від імені України, що Зеленський буде поступливим, Резніков відповів, що це не був хтось із української делегації.

"Вони ж вели переговори в тому числі з представниками французької та німецької сторони. Можливо, у них там проблема з комунікацією сталася. Він думав, що там домовилися, і що вони з нами домовляться. Ось і все. Я думаю, що це втрата сигналу ", - пояснив Резніков.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....