Хіти тижня. Пекін втер носа Москві: Китай запустив серійне виробництво винищувача п'ятого покоління J-20B

Росія, котрі донедавна вважалась технічним спонсором Піднебесної досі не може налагодити серійний випуск літаків п'ятого покоління. Про США годі й казати

Розпочалось серійне виробництво китайського літака J-20B

Розпочалось серійне виробництво китайського багатоцільового літака J-20B п’ятого покоління (за західною класифікацією), повідомляють Патріоти України з посиланням на South China Morning Post.

Від базової версії J-20 модернізований винищувач відрізняється двигуном з керованим вектором тяги.

Спочатку в Китаї заявляли, що нова версія літака буде оснащуватись двигунами Xian WS-15 національного виробництва.

За інформацією джерела South China Morning Post у військовому відомстві роботи з його створення та доведення відстають від графіку і тому на J-20B поки встановлюватимуть російські двигуни АЛ-31Ф.

J-20

Вже за декілька років J-20B має почати оснащуватися виробленими в Китаї двигунами.

Базовий винищувач J-20 був розроблений китайською корпорацією Shenyang Aircraft та за словами виробника оснащений новітньою електронікою та побудований із застосуванням стелс-технологій.

На озброєння Військово-повітряних сил Народно-визвольної армії Китаю винищувачі J-20 надійшли у вересні 2017 році, тоді про це офіційно оголосило Міністерство оборони КНР.

Перший політ прототипу J-20 відбувся у 2011 році, офіційна ж публічна демонстрація відбулась на авіашоу в Чжухаї в 2016 році.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...