Хіти тижня. Пенсіонери в ОРДЛО залишаться без соціальних виплат з України, - Тука

Пенсіонерів на окупованих територіях хочуть змусити обміняти паспорти України на паспорти "ЛНР" і "ДНР", тоді вони не зможуть більше перетинати лінію розмежування.

Георгій Тука. Фото: Фейсбук.

Російські окупанти хочуть змусити пенсіонерів, які проживають на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, обміняти паспорти України на паспорти "ЛНР" і "ДНР". Про це заявив у коментарі заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передають Патріоти України.

"Жодної несподіванки для нас немає, оскільки щонайменше протягом чотирьох останніх місяців ми одержуємо донесення спецслужб про підготовчі роботи до видавання паспортів на окупованих територіях. Спочатку там вели переговори і консультації, потім обговорювали технічний бік цього питання. Навіть більше, протягом останніх двох-трьох місяців триває паспортизація бойовиків першого і другого армійського корпусу. Цікавий момент: вони зараз обговорюють, як технічно реалізувати перереєстрацію пенсіонерів на окупованих територіях, і під час цього процесу змусити людей обміняти паспорти України на паспорти так званих "ЛНР" і "ДНР". Відповідно, люди без українського паспорта не зможуть претендувати на соціальні виплати, зокрема пенсії, їм буде закрито можливість перетинати лінію розмежування, що перерве внутрішньосімейні зв'язки, які ще існують", – сказав Тука.

На його думку, відповіддю на указ президента Росії Володимира Путіна, яким спрощують набуття громадянства РФ жителям ОРДЛО, мають стати нові антиросійські санкції. "Росія в цій брудній сутичці намагається мати цивілізований вигляд, тому свої паспорти роздає на території самої Росії. І підписаний Путіним указ стосується винятково законодавчого поля Російської Федерації. Звісно, це недружній акт, який абсолютно не вкладається в загальну ідею Мінських угод про деескалацію конфлікту. А навпаки, свідчить про намір продовжувати ескалацію. Не сумніваюся, що наші західні партнери засудять цей крок, оскільки він загрожує цілій групі східноєвропейських держав. Для Латвії, Литви й навіть Польщі цей крок має вкрай провокаційний вигляд. Хочу вірити, що відповіддю на такі дії РФ стануть додаткові санкції. Я вважаю, що сьогодні це найоптимальніша відповідь", – підкреслив Тука.

Джерело: Гордон

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...